Svenska Housegruppen är en ideell förening med säte i Umeå (tidigare Stockholm). Vi är rikstäckande med medlemmar från olika håll i landet men i skrivande stund är det mest aktivitet i Umeå. Planer finns för aktivitet i flera orter. Vårt ändamål är kort och gott Housemusik. För oss innebär det att tillvarata, klargöra, sprida, engagera och bilda intresse för Housemusiken och dess historia samt utveckling. Hos oss spelar varken politik, religion, etnicitet, sexuell läggning och liknande ingen som helst roll. In our House we are all equal.

Historia

Svenska Housegruppen som förening har funnits ända sen 2010 när vi bildades men då i ett annat namn. Ändamålet då var att driva en webbradio som hette Radio Clubzone. Radio Clubzone sände enbart klubbmusik i form av House, Trance, EDM mm och fick många positiva reaktioner. Efter några år blev det dyrare att driva webbradion i form av licensavgifter och vi tog beslutet att upphöra med sändningarna. Det visade sig att det är rätt omöjligt att driva en webbradio på grund av detta om man inte har en stark ekonomisk sponsor bakom. Det genererades alldeles för lite intäkter på annonser mm för att kunna betala avgifterna. Det är inte hållbart i längden att betala 100% i avgifter. Vi var inte ensamma och det var flera stora webbstationer som fick läggas ner.

Nutid

Intresset för musiken har dock alltid funnits där och då några av våra medlemmar jobbar som discjockeys sedan många år tillbaka på olika klubbar över hela Sverige och har äkta Housemusik som genuint intresse så sadlade vi om 2017. Föreningen bytte namn till Svenska Housegruppen och vi bytte inriktning. Nu är vårt ändamål att informera om Housemusik, historien bakom, hur den kom till, betydande personer och platser för utvecklingen samt köra olika events och försöka få samma spänning och atmosfär som fanns då Housen utvecklades under många år. Vi har insett att under vårt pågående arbete om Housemusikens historia så ingår även nattklubbarnas utveckling då mycket av det hänger ihop. Det är ett konstant pågående arbete och enormt intressant med all dess historia.

Allt arbete som vi lägger ner på föreningen är ideellt. Vi får alltså ingen lön för det vi gör utan vi gör detta för att vi brinner för vårt intresse.

Låter det intressant? Du är mer än välkommen att höra av dig för mer info, bli medlem osv.